Mergi la continut

455 kilometri: Kia confirmă autonomia omologată în Europa pentru automobilul 100% electric e-Niro


- Noul Kia e-Niro oferă o autonomie de până la 455 kilometri cu o singură încărcare provenită de la bateria litiu-polimer de înaltă capacitate de 64 kWh, în ciclul combinat WLTP
- 615 Km autonomie omologată în oraș, în ciclul urban WLTP
- Autonomie de 289 kilometri în ciclu mixt cu pachetul de baterii standard de 39.2 kWh
- Un crossover cu zero emisii care combină puterea electrică cu spațiul și practicitatea unui crossover
- Tehnologii inovative care înmagazinează și conservă energia electrică
- Începând din 2016 au fost vândute global 200.000 unități Niro; 65.000 modele au fost vândute în Europa
- Noul e-Niro va debuta la Salonul Auto de la Paris; comercializarea în Europa va începe până la sfârșitul anului 201818 Septembrie 2018 - Noul Kia e-Niro va oferi proprietarilor o autonomie de până la 455 km (282 mile)* cu o singură încărcare în momentul începerii comercializării în Europa la sfârșitul anului 2018. e-Niro, primul crossover complet electric produs de Kia, va fi dezvăluit pentru Europa la Salonul Auto de la Paris 2018, înainte de începerea comercializării la sfârșitul acestui an.

Omologarea europeană conform ciclului combinat WLTP a confirmat autonomia de 455 km a modelului e-Niro când este propulsat de bateria litiu-ion polimer de 64 kWh de înaltă capacitate. Conform ciclului de testare WLTP in mediul urban, e-Niro este capabil să ruleze până la 615 km (382 mile) - mai mult decât multe automobile cu motor pe benzină. Conectat printr-un încărcător rapid de 100 kW, e-Niro are nevoie doar de 54 de minute pentru încărcarea la 80% a bateriei sale de 64 kWh. Pachetul standard de baterii de 39.2 kWh a fost de asemenea testat, oferind șoferilor o autonomie de 289 km (180 mile) și zero emisii cu o singură încărcare completă (conform ciclului combinat WLTP).

În momentul începerii comercializării, e-Niro va fi unul dintre cele mai capabile automobile electrice ce combină plăcerea de a conduce, cu un design atractiv, utilitatea unui crossover și un sistem de propulsie cu zero emisii. Noul e-Niro se alătură modelelor existente Niro Hybrid și Plug-in-Hybrid - ale căror vânzări au depășit 200,000 de unități la nivel global de la lansarea acestora în 2016. Până în acest moment, în Europa au fost vândute peste 65.000 de unități ale crossover-ului hibrid.Modelele echipate cu pachetul de baterii de 64 kWh de lungă distanță sunt cuplate la un motor de 150 kWh (204 CP), care oferă un cuplu de 395 Nm, permițând accelerarea de la 0 la 100 kmh în doar 7.8 secunde. Pachetul standard de baterii de 39.2 kWh este cuplat la un motor de 100 kW (136 CP) care oferă de asemenea un cuplu de 395 Nm și permite o accelerație de la plecarea de pe loc și până la 100 kmh în 9.8 secunde. La fel ca și versiunile Niro Hybrid și Plug-in-Hybrid, e-Niro este un model cu tracțiune față.

e-Niro oferă proprietarilor un gamă de tehnologii pentru sporirea eficienței bateriei și îmbunătățirea autonomiei, ce includ Sistemul de regenerare a forței de frânare, Coasting Guide Control (CGC) și Sistemul de control predictiv al energiei (Predictive Energy Control - PEC). Aceste tehnologii permit șoferilor să reîncarce bateriile și să maximizeze autonomia automobililului în momentul coborârii unei pante și în momentul frânării. CGC și PEC sunt conectate la sistemul de navigație și oferă informații despre viitoarele viraje și schimbări topografice, oferind sugestii șoferilor privind colectarea energiei suplimentare.

Modelul e-Niro va fi acoperit de garanția standard Kia, unică în industria auto, de 7 ani, 150,000 kilometri. Garanția acoperă de asemenea și pachetul de baterii și motorul electric.

Notă
*Standardele privind autonomia sunt calculate folosind procedura WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.