Mergi la continut

Kia Ceed a ajuns în finala „Car of the Year 2019”


- Jurnaliștii europeni poziționează Kia Ceed printre cele mai bune autoturisme ale ultimelor 12 luni
- Noul model a fost lăudat pentru designul modern, rafinamentul, caracterul dinamic și gama largă de tehnologii avansate
- Este cea de a doua nominalizare a modelului Ceed pentru premiul „Car of the Year” și cea de a treia apariție Kia pe lista scurtă a nominalizărilor pentru acest premiu
- Noul Ceed și Ceed Sportswagon sunt comercializate deja pe piețele europene; vânzările noului ProCeed și Ceed GT vor începe în primul trimestru al anului 2019

29 Noiembrie 2018 - Noul Kia Ceed este prezent pe lista scurtă a nominalizărilor pentru prestigiosul premiu „European Car of the Year 2019”. Noul automobil de familie din clasa compactă Kia a fost clasat de mass-media europeană ca fiind una dintre cele mai bune mașini comercializate în ultimele 12 luni și este una dintre cele șapte mașini aflate în finală pentru a câștiga premiul anual.Aflat în vânzare în Europa de la începutul acestei veri, noul model se bazează pe aceleași elemente-cheie care au susținut Ceed-ul încă de la începuturile sale. Designul său matur și atletic este combinat cu o suită de tehnologii avansate care fac ultima generație Ceed mai confortabilă și mai sigură. Gama sa de motoare noi, supra-alimentate și caracteristicile de rulare și manevrabilitate rafinate și reglate special pentru europeni fac noul model mai plăcut și mai captivant decât oricând, iar fiecare Ceed este susținut de garanția unică de șapte ani a Kia.

Este pentru a doua oară când modelul Ceed este nominalizat pentru premiul „European Car of the Year” - prima generație a modelului a fost pe lista scurtă pentru câștigarea premiului în 2008 - și al doilea an consecutiv în care Kia se află pe lista nominalizărilor. Sedanul fastback Stinger a fost nominalizat pe lista scurtă pentru câștigarea premiului în 2018.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer la Kia Motors Europe, spune: „Ceed a fost comercializat mai mult de un deceniu, și continuă să sprijine creșterea Kia în Europa. Noua generație a fost proiectată exclusiv pentru cumpărătorii europeni, și, la fel ca predecesorii săi, continuă să fie construit în Slovacia. Este o mașină europeană din toate punctele de vedere și numărul în creștere al cumpărătorilor este atras de combinația de neegalat de înaltă calitate, design uimitor și tehnologii avansate.”

Încă de la lansarea sa în 2006, modelul Ceed a fost produs în peste 1.3 milioane de unități la fabrica Kia din Žilina, Slovacia. Familia noului model este compusă în acest moment din hatchback-ul în cinci uși și Ceed Sportswagon.

Gama Ceed se va extinde în primul trimestru al anului 2019, odată cu sosirea noului hatchback performant Ceed GT, precum și a noului Kia ProCeed - o caroserie shooting brake în cinci uși care îmbină designul uimitor cu spațiul și versatilitatea unui tourer. A treia generație a modelului ProCeed și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Paris 2018 și a intrat recent în producție în Slovacia. Cea mai sportivă iterație a familiei Ceed, cea de a treia generație a modelului ProCeed, va fi disponibilă exclusiv în versiunea de echipare GT Line sau versiunea performantă GT.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.