Mergi la continut

Kia Ceed GT Line este lansat la Salonul Auto de la Paris


- Kia Ceed a fost lansat în noua echipare ‘GT Line’
- Disponibilă pe hatchback-ul Ceed în cinci uși și Ceed Sportswagon; ProCeed este comercializat standard în versiunea de echipare GT Line
- Vor fi disponibile motoarele de 1.0- și 1.4 litri T-GDi și 1.6 litri CRDi cuplate la  transmisia manuală cu șase trepte
- Pentru motoarele de 1.4- și 1.6 litri, va fi disponibilă opțional transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză
- Un design unic al spoilerului și jantelor din aliaj GT Line și un aspect exterior sportiv
- Interior echipat cu elemente de design specifice unui gran turismo și scaune sport
- Va fi comercializată în Europa începând din trimestrul 1 al anului 2019

Paris, 2 octombrie 2018 - Noul Kia Ceed ‘GT Line’ și-a făcut debutul public la Salonul Auto de la Paris 2018. Ceed GT Line împrumută elemente de design de la modelul performant Ceed GT, dezvăluit luna trecută și va fi comercializat în Europa începând cu primul trimestrul al anului 2019.

Consolidând imaginea noii game de automobile de clasă medie Kia, versiunea de echipare GT Line este disponibilă pentru fiecare model Ceed, în varianta hatchback cu cinci uși și Sportswagon. Noul ProCeed cu caroseria de tip shooting brake este comercializat standard cu versiunea de echipare GT Line. Având ca inspirație modelele performante Ceed GT și ProCeed GT, toate cele trei cele trei modele GT Line oferă un nivel înalt al versatilității, motoare supra-alimentate și o manevrabilitate îmbunătățită, cu un aspect sportiv nou atât la interior, cât și la exterior.

Ceed GT Line este disponibil într-o gamă de sisteme de propulsie ce include motoarele de 1.0- și 1.4 litri T-GDi sau motorul de 1.6 litri diesel ‘Smartstream’ CRDi. Gama de sisteme de propulsie cu capacitate redusă contribuie la o agilitate și manevrabilitate mai bună.Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a dclarat: „Noul Ceed GT Line preia elemente de design inspirate de la noul Ceed GT, atrăgând publicul larg prin aspectul său. Încă de la lansarea în Europa mai devreme în acest an, noul Ceed a fost lăudat pentru gama largă de tehnologii dar și pentru modul de condus eficient și captivant. Versiunea GT Line se construiește și pe altă caracteristică principală a modelului Ceed, și anume designul său.”

Noul Ceed GT Line va fi comercializat în Europa începând cu trimestrul 1 al anului 2019, beneficiind standard de garanția unică de 7 ani, 150.000 km.

Elemente de design de inspirație GT
Exteriorul modelului Ceed GT Line introduce o gamă de elemente distincte de design de inspirație GT. Acestea includ detaliile cromate și negru lucios ale grilei ‘tiger-nose’, jante din aliaj GT Line unice de 17-inch sau opțional, de 18-inch și designul nou al spoilerelor față și spate, care amintesc de cele ale modelelor Ceed GT și ProCeed GT. Lămpile de ceață încorporează lamele metalice, similare celor regăsite pe modelele GT și Kia Stinger. Gama modelelor Ceed GT Line este disponibilă în 10 culori exterioare.

În interior, modelele în versiunea de echipare GT Line se disting printr-o serie de modificări gândite pentru a introduce o ambianță mai sportivă a habitaclului. Tapițeria gri a plafonului modelelor Ceed și Ceed Sportswagon este înlocuită cu o tapițerie neagră iar pragurile ușilor dispun de plăcuțe metalice cu logo-ul inscripționat. Modelele GT Line au un volan sportiv în forma literei D în echiparea standard și - pentru modelele echipate cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj - șoferii pot schimba treptele de viteze cu ajutorul padelelor metalice montate în spatele volanului.Ceed GT Line dispune de scaune sport noi pentru locurile din față. Acestea sunt prevăzute cu un suport lateral mai bun decât scaunele regăsite pe modelele uzuale Ceed și au o tapițerie din piele sintetică de culoare neagră și gri deschis. Cumpărătorii pot opta de asemenea pentru scaunele sport cu aceeași structură de susținere ca cele ale noului Ceed și ProCeed GT, oferind un suport lateral similar modelelor performante ale gamei. Aceste scaune opționale sunt finisate în piele întoarsă de culoare neagră cu cusături gri. Modelele echipate cu tapițerie integrală din piele sunt disponibile opțional cu scaune față încălzite și ventilate și scaune spate încălzite.

O gamă de motoare supra-alimentate cu emisii scăzute și răspuns instant
Modelele GT Line sunt disponibile într-o gamă de motoare turbo ce includ motorul Kia în trei cilindri cu greutate redusă de 1.0 litri T-GDi, ce produce 120 CP și oferă un cuplu de 172 Nm și noul motor ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi cu o putere de 140 CP și un cuplu de 242 Nm. Ceed GT Line este de asemenea disponibil cu noul motor diesel Kia de 1.6 litri CRDi ‘Smartstream’, oferit în două variante de putere - 115 sau 136 CP. Similar, modelul ProCeed GT Line oferă cumpărătorilor aceeași putere a celor două motoare.

Fiecare motor este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte în timp ce motoarele de 1.4 litri T-GDi și 1.6 litri CRDi pot fi cuplate la transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteze.

Tehnologie pentru o viață mai ușoară, mai confortabilă și mai sigură
Noul Ceed GT Line oferă șoferilor un confort sporit și tehnologii avansate de siguranță. Acestea includ sistemul de infotainment oferit în dotarea standard, care este disponibil fie cu sistemul audio cu touchscreen de 7.0-inch, fie cu sistemul de navigație cu touchscreen de 8.0-inch ce dispune de Serviciile Conectate Kia oferite de TomTom®. Sistemul permite integrarea completă a smartphone-ului cu Apple CarPlay™ și Android Auto™.

Tehnologiile standard includ integrarea smartphone-ului prin Bluetooth cu sistemul de recunoaștere vocală, sistemul de aprindere automată a luminilor sau cheia inteligentă. Tehnologiile opționale pentru confort includ sistemul de sunet JBL Premium cu tehnologia Clari-Fi, parbrizul încălzit, încărcarea wireless a telefonului sau scaunele față încălzite și ventilate și scaunele spate încălzite.

În plus față de cele șase airbag-uri oferite în dotarea standard, sunt disponibile tehnologii avansate de asistență a șoferului care îmbunătățesc gradul de protecție al ocupanților, folosind sisteme de siguranță active pentru a reduce riscul producerii coliziunilor. Printre tehnologiile de siguranță oferite standard amintim Sistemul de asistență faza lungă (HBA - High Beam Assist), Sistem monitorizare și avertizare atenție șofer (DAA - Driver Attention Warning), Sistemul de păstrare a benzii de rulare  cu asistare la evitarea coliziunii frontale (FCA - Forward Collision-Avoidance Assist), Smart Cruise Control cu tehnologia Stop and Go (pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte), Sistemul de detectare pericol coliziune în unghiul mort (Blind Spot Collision Warning), Sistemul inteligent de asistență la parcare.Fiecare Ceed este echipat standard cu sistemul de management al controlului stabilității - Vehicle Stability Management (VSM). Acest sistem asigură stabilitatea în timpul frânării și în viraje, controlând electronic stabilitatea automobilului prin sistemul Electronic Stability Control (ESC) în cazul detectării pierderii tracțiunii.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.