Mergi la continut

Kia Motors anunță o creștere de 2.4% a vânzărilor globale în 2018


SEUL, 2 ianuarie 2019 - Kia Motors Corporation a anunțat cifrele de vânzări globale pentru întregul an 2018, pentru automobilele de pasageri, automobilele recreaționale (RV) și automobilele comerciale, înregistrând un total de 2.812.200 de unități vândute, cu 2.4% mai mult decât în anul anterior.

Kia a comunicat o creștere de 1.9% față de anul anterior (531.700 de unități vândute) în Coreea de Sud și de 2.5% (2.280.500 de unități vândute) pe piețele mondiale.

În Decembrie 2018, compania a vândut un total de 241.119 unități la nivel mondial, ceea ce reprezintă o creștere de 6.3% față de aceeași lună a anului anterior. Vânzările de pe celelalte piețe au totalizat 198.999 unități, o creștere de 10.3% față de anul anterior.Cel mai bine vândut model la nivel mondial în 2018 a fost SUV-ul compact Sportage, cu 501.367 unități vândute. Modelul Rio (cunoscut sub denumirea ‘K2’ în China și ‘Pride’ în Coreea de Sud) a fost al doilea cel mai bine vândut model, cu 355.852 unități vândute, urmat de sedanul compact K3 (cunoscut pe unele piețe sub denumirea ‘Forte’), cu 328.504 unități vândute.

De asemenea, Kia a anunțat astăzi targetul său de vânzări pentru noul an, ce totalizează 2.92 milioane de unități.

 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.