Mergi la continut

Toate automobilele Kia și Hyundai vândute în Europa începând de anul viitor vor fi conectate la Internet prin rețelele Vodafone


- Parteneriatul strategic încheiat de Kia și Hyundai cu Vodafone va oferi posibilitatea șoferilor europeni să aibă acces complet la serviciile de infotainment și de conectivitate în automobilele lor
- Noile sisteme de infotainment și conectivitate auto ale Kia și Hyundai vor fi lansate în Europa în 2019

SEOUL - Hyundai Motor și Kia Motors au stabilit un parteneriat strategic pan-european cu Vodafone pentru a oferi clienților săi servicii de infotainment și conectare în automobilele acestora.Parteneriatul strategic permite ambilor producători auto să beneficieze de expertiza tehnică a Vodafone pentru a oferi servicii de infotainment și de conectare în automobilele șoferilor europeni. Hyundai și Kia vor folosi rețeaua IoT a Vodafone pentru a desfășura serviciul propriu în întreaga Europă, permițând clienților să beneficieze de cele mai recente tehnologii telematice.

Noul sistem infotainment va fi lansat pe anumite modele Hyundai și Kia în Europa, începând din 2019.

Sistemul se bazează pe conectivitatea oferită de tehnologiile și rețelele Vodafone pentru a ușura viața proprietarilor de automobile. Serviciile vor include informații despre trafic, servicii de parcare și localizare, diagnosticarea automobilelor și controlul vocal. Sistemul funcționează în paralel cu sistemele Android Auto și Apple CarPlay pentru a oferi conectarea wireless a smartphone-urilor și accesul la aplicațiile favorite ale utilizatorilor."Acest parteneriat strategic ne va permite să oferim multor șoferi o conectivitate maximă la volan, susținută de o rețea europeană de date. Sistemul va fi lansat în întreaga Europă anul viitor, odată cu sosirea viitoarelor modele Kia și Hyundai, ceea ce înseamnă că toți clienții noștri vor avea cele mai exacte și relevante informații la îndemână", a declarat Jungsik Suh, vicepreședinte senior al diviziei ICT al Hyundai Motor Group.

Directorul IoT al Vodafone, Stefano Gastaut, a adăugat: "Suntem mândri să colaborăm cu cele două mărci, Kia și Hyundai, pentru a îmbunătăți experiența de condus pentru clienții lor din Europa. Vodafone are o vastă experiență în furnizarea de soluții pentru automobile conectate în industria auto, ajutând producătorii să-și dezvolte tehnologiile și experiența clienților. Suntem încântați să includem Kia și Hyundai și Kia ca parteneri în această piață cu evoluție rapidă".


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.